maandag 15 april 2013

Een weekje later..

 Spruiten

Botersla en pompoen

Tomaat

Courgettes

Mais

Komkommer

Bloemkool


Bijna alles is nu opgekomen, het enige wat nog niet opgekomen is zijn de paprika plantjes..
Ik denk dat ik de bak van de paprika's maar naar beneden haal en hier in de vensterbank zet, de temperatuur zal hier misschien iets hoger zijn (alhoewel ze boven ook veel warmte hebben).

- - - - -

Zzzzz........... Lief hè!

We hadden drie van zulke zwarte kuikens. Alleen twee ervan bleven/blijven erg achter in de groei. Zondagochtend vond mijn man er ééntje dood in de kooi. Wat de reden is dat ze zo achterblijven weet ik niet. Ik zie/zag ze gewoon eten en drinken, en hadden geen afwijkend gedrag van de anderen. Misschien iets inwendig niet goed? De andere kuikens groeien hard door. Op de foto hierboven zie je het andere kleine kuikentje wat we nog hebben. De andere kuikens zijn bijna allemaal net zo groot als het lichte kuiken. 

De twee leukste kuikens. Deze twee worden zalmkleurig als ze groot zijn. Deze kuikens laten zich erg gemakkelijk pakken, en zoals een paar foto's naar boven, ze vallen zelfs op schoot in slaap!

Dit is een buff-kleur kuiken, lichtbruin. Het grootste kuiken, en tegelijk de grootste scheiterd! :-)
Over scheiterds gesproken, er waren twee kuikens met een mestkontje. Bij een mestkontje zitten er allemaal opgedroogde poepresten aan hun cloaca ( De cloaca (Latijn: "riool") is de opening in het lichaam van sommige dieren waardoor zowel ontlasting en urine als genitale afscheidingen (zoals de eieren) worden afgegeven. Het orgaan behoort dus zowel tot de geslachtsorganen als tot het uitscheidingsstelsel). Dit heb ik schoongemaakt door handwarm water met een spuitje langs hun cloaca te laten druppelen/stromen. Het weekte daardoor heel snel schoon. Wel opletten dat de kuikens niet te nat worden, anders krijgen ze het veel te koud. 

Naast een oude bruine bonen pot.. 

Mooie vleugels hè! Ik ben alleen kwijt welke kleurslag dit kuiken was, dus even afwachten tot ze groot is :-) 

- - - - - 

Nog even een 'sneak-peak' van het project waar mijn man mee bezig is...

Nee, niet met de was...

.. maaar wel met een gat graven......

...voor een hoge paal...

....

... voor de waslijn!


Joepie! 

Nu moet ik het nog even met een plaatje van google doen, maar over een weekje (?) hoop ik dat mijn eigen was lekker hangt te wapperen in de wind!!

Liefs, Marike



14 opmerkingen:

  1. gossie meis wat ben jij lekker bezig, en heerlijk zo'n waspaal, mijn droom, en die kuikentjes, ooooohhh geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. schattig heh! Jammer dat mijn camera geen filmpjes met geluid kan maken....

      Verwijderen
  2. Wat geweldig allemaal, je bent goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi, lief, leuk, helemaal toppie en wat een prachtige foto's weer Marike!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zijn die kuikentjes toch schattig! Wel jammer dat die donkere het niet zo goed doen. Ik zou ook niet weten hoe dat komt.

    Heerlijk straks joh, wapperende was aan je lijn. Ik kan daar ook zo van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee da's echt balen! Maar die ene begint nu wel vleugeltjes te krijgen :-) heet minimaal nog, maar het begin is er!

      Verwijderen
  5. Altijd weer zo lief.
    Dat zal lekker uitwaaien straks!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dan in een fris bed stappen met stijf gewaaide lakens... heeeeeerlijk! haha :-)

      Verwijderen
  6. Ze waren allebei ook erg actief en aten goed etc. Maar ze groeiden/groeien er gewoon niet echt van. Nu begint wel het andere donkere kuiken vleugels/veren te krijgen! :-) Dus dan zit er toch groei/verandering in! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dochterlief zit hier naast me: helemaal enthousiast over de kuikentjes, wat een lieve foto's!! En wat komt je zaaigoed al mooi op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha! zaterdag was mn schoonzus hier met kids, die vonden het helemaal geweldig! allemaal om de beurt een kuiken op schoot... :-)

      Verwijderen
  8. Als ik jouw blog lees komt vaak het woord "fris" in m'n gedachten. De foto's van het zaaigoed, de lieve pluizenbollen, de waslijn in aanbouw....het ziet er allemaal zo helder en fris uit en daar geniet ik zo van...ik kan al bijna je frisse wasgoed ruiken met je zelfgemaakte wasmiddel.
    Wij hebben vorig jaar 4 kuikens gekocht en 1 ervan is klein gebleven en heeft krullende veren. Ze legt geen eieren, maar is de leukste en liefste van het hele stel dus....ze mag natuurlijk blijven!
    Een fijne week voor jou en je man!
    Groetjes, Dieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je weet niet half hoe ik geniet van jouw blog. Van de foto's en van wat je erbij schrijft. Heel mooi. Straks hangt je was daar te wapperen ...

    BeantwoordenVerwijderen