maandag 24 maart 2014

Maart

Hallo bloglezer/lezeres,

En het is alweer eind maart. De weken zijn voorbij gevlogen gewoon!

Een fotoblogje met wat tekst tussendoor over de afgelopen maand. 


Een dagelijks tafereel.. De hond aan de ene kant, Karel de haan aan de andere kant.. En zo kunnen ze minuten lang naar elkaar staan en liggen kijken..... En soms, als Pippi te dicht bij komt... Dan schiet de snavel van Karel door het gaas, direct gevolgd door een flinke sprong naar achteren van Pippi :-) Kostelijk! Die Karel die staat z'n mannetje wel :-)


Een nieuwe lading zeepjes. Dit keer maakte ik de zeepjes volgens het recept uit deze post(klik). Ik liet nu de havermout en honing achterwege. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat! 
De havermout liet ik weg omdat het niet zo handig is om stukjes in de zeep te hebben als je er wasmiddel mee wilt maken.


Voorlopig mogen ze nog wat weekjes rijpen..


Ook nog wat zalfjes.


Begin van de maand gingen we een weekend naar lieve vrienden van ons. Op zaterdagmiddag gingen we nog even naar een rommelmarkt, en daar vond in deze mooie mand. Hij komt niet echt goed tot z'n recht op deze foto, maar a.s. zomer zullen jullie 'm vast vaker op foto's voorbij zien komen want ik wil 'm als oogst-mand in de tuin gaan gebruiken. 
Op dezelfde rommelmarkt vond ik ook onze nieuwe barometer. Ben er erg blij mee :-)




Ik was begonnen aan een andere deken, een veelkleurige granny-stripes deken. De bedoeling was om 'm als plaid op de bank te gebruiken, maar het gaat een tafelloper worden. Ik had 'm even op tafel liggen, en vond dat zo gezellig staan dat het plan is gewijzigd. Nu alleen nog even een mooie sierrand eraan haken. 


De kippen hadden last van een ruimte-probleem. Allemaal naast elkaar (wat makkelijk kan) is veel te makkelijk. En waarom makkelijk doen, als het ook moeilijk kan toch... 


Zo, da's alvast min 1...


Karel komt eens kijken wat er allemaal aan de hand is.. Want heel de buurt mag het weten dat ze een probleem met elkaar hebben..  Het probleem rustig uitkakelen is er natuurlijk niet bij...
En met Karel meld ook een nieuwe kip zich aan voor de strijd om het beste plekje...


Pippi dient zich aan, die wil ook wel op de foto. Nou, even braaf zitten Pip..
\

Of dat ze het nou echt leuk vond.........


Even naar de kippies kijken.. :-)


Okee dan, ik kijk je nog één keer netjes aan.. Maar dan moet je wel m'n stukkie slang weg gooien...


En inmiddels in het kippenhok.......


Maar: de aanhouder wint!




De koeien even buiten, hè gezellig! Nog even en dan is het weer zo ver :-)


Geïnspireerd door Alberta (klik) maakte ik een krans met takken van de treurwilgen uit onze tuin. Ik vlocht er nog wat bloesemtakken door. 


Onze nieuwe aanwinst! Voor een paar tientjes konden we 'm ophalen in Rotterdam. Ben er erg blij mee, en het belangrijkste: hij zit echt heerlijk! 
Ik denk dat ik 'm nog wel een verfbeurtje ga geven (gebruikssporen), maar waarschijnlijk wordt het wel weer (ongeveer) dezelfde kleur, vind 'm erg mooi zo! 


Het kussen en (nep)vachtje had ik nog liggen. 


Een vlaggetjes slinger. Eigenlijk bedoeld om in de krans te hangen, maar 't was iets te groot geworden. 
De vlaggetjes hangen nu gewoon ergens aan de muur, vastgeprikt met een speld in het behang. 
Eigenlijk wil ik op ieder vlaggetje nog een letter maken, wat uiteindelijk dan het woord 'lente' wordt.
Maar zo stonden ze ook niet verkeerd, want afgelopen zaterdag was -hieperdepiep HOERA-  mijn lieve man jarig! We hebben een hele gezellige dag gehad. Het is altijd heerlijk om op zaterdag een verjaardag te vieren. Het bezoek komt dan vaak heel de dag door, waardoor je er ook echt aan toe komt om elkaar te spreken :-) 


Ik maakte verschillende taarten, 
- een gemarmerde mango-yoghurt taart (erg lekker, smaakt lekker fris!)
- een grote ovenschaal met monchou taart (ik nam twee keer het recept)
-en andere twee slagroomtaarten (veel recepten voor te vinden op het www)
De derde slagroomtaart heb ik vanmorgen klaargemaakt en is mee naar het werk, samen met een appeltaart en een aardbei-yoghurt-met-digestive-koekjes-bodem. (hetzelfde recept als mango taart). 

Je zal misschien wel denken dat het veel taart is, maar: alles wat ik voor zaterdag gemaakt heb is op!! Er waren nog een paar kleine stukjes over, en die hebben we zondagochtend bij de koffie op! 
Fijn als alles op is, dan zit je tenminste niet nog een hele week taart te eten.. 


Manlief kreeg van de buurvrouw een bramenplant, lekker!! 



Voorjaar in de hal.


Vorige week haakte ik nog snel een kleedje voor onder de kan. 



De zaaisels komen al goed op! De grote plantjes moeten nodig verpoot worden, ze groeien zo snel!
Ook de petunia's komen tot nu toe erg goed op. Als jullie deze zomer een huis zien, wat helemaal wit van de petunia's is... Dan zal dat vast ons huis wel zijn.. Want de voorste bak zit helemaal vol met kleine petunia plantjes :-) 

Zo, wat een post! Ik ga er snel een eind aan breien, want de plicht roept wasmachine piept... 

Lieve groeten, Marike

29 opmerkingen:

  1. Hoi Marike,

    Wat een heerlijk verhaal weer! Leuke foto's, mooie en lekkere dingen, heerlijk gewoon! Vraagje: Heb jij je het haken zelf aangeleerd of heb je het van iemand geleerd?

    Groetjes,
    Helma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Helma, Dankje voor je reactie! iI heb het haken mezelf aangeleerd met behulp van filmpjes op youtube. Play... pauze, iets terugspoelen, play... Haha! Breien was altijd een probleem, m'n oma heeft het me wel 100x laten zien, dus ik dacht dat haken ook vast niks zou worden. Maar dat viel echt reuze mee!
      Ga je het ook proberen? Ik ben begonnen met granny squares, lekker makkelijk, maar daardoor krijg je het wel goed in de vingers!
      Groetjes, Marike

      Verwijderen
    2. Laat ik daar net aan willen beginnen, granny squares! Wat is een goede maat wol?

      Verwijderen
    3. Ik gebruik zelf heel vaak acrylgaren, 3-4 mm (goedkoop). Je kan ook voor katoen, of een mix gaan. Bij de wolpoort koop ik graag garen, ze hebben daar vaak ook lekker veel verschillende kleuren en vaak voldoende op voorraad. Kijk wel even voor de openingstijden, beetje vreemde tijden geloof ik. En je kan niet pinnen. Ben benieuwd, succes!!

      Verwijderen
    4. Ik ben vanmorgen even bij de action wezen shoppen en kocht 7 bollen breigaren. Nu nog aan de slag! Waar zit de wolpoort?

      Verwijderen
  2. wat een super leuk verhaal zo met die kippen,en nog gefeliciteerd met je man.

    liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke blog!! Met plezier heb ik het gelezen en bekeken allemaal en wat ben je toch creatief!! En geweldig om Pippi op de foto's te zien :-), wat een schat!!
    Liefs Karin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je leuke reactie, Karin! Ja wat een mop hè.. En ondeugend dat ze is... :-)

      Verwijderen
  4. Wat een heerlijk lang verhaal met foto's en linkjes. Geweldig leuk die kippen...dat zou ik ook zo graag willen...maar ja in een woonwijk...en veel werk volgens m'n man ?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben 8 kippen en ik maak 3x per twee weken het hok schoon. Dan vul ik de voerbak bij. Om de dag vul ik de waterbak, dus veel werk is het echt niet. Het nadeel is in woonwijken alleen dat het in de zomer, als het erg warm is en er geen wind staat, het kan gaan stinken. Wij hadden daar zelf niet veel last van bij ons vorige huis, omdat we regelmatig ook de grond in de ren omspitte.
      Groetjes, Marike

      Verwijderen
  5. Wat een heerlijk blogje met veel foto's. Dankjewel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk logje. Zou je in die zeep ook een naam kunnen stempelen, of gaat dat niet? Ikzelf kan noch haken noch breien zelfs niet via filmpjes, ik geraak altijd wel ergens vast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan wel ja, alleen zelf heb ik er nog geen goede stempel voor. Ik heb het weleens met een stempel gedaan waarmee je blaadjes met nerven in marsepein kan stempelen/uitsteken, alleen was dat niet zo'n handig ding in de bediening ervan.
      Groetjes, Marike

      Verwijderen
  7. Leuk logje. Zou je in die zeep ook een naam kunnen stempelen, of gaat dat niet? Ikzelf kan noch haken noch breien zelfs niet via filmpjes, ik geraak altijd wel ergens vast.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gezellig verhaal weer, met leuke foto's!
    Wij hebben sinds een paar weken ook weer kipjes, zonder vond ik maar niets...krielkippen. Alleen, we kregen ze toen ze een week of 8 waren, en dan kan je het geslacht niet zo goed zien, dus nu hebben we 3 hanen en 3 hennen...dat is dus vechten :-(
    Gaaf, die schommelstoel! We hebben onze dochter er pas ook één gegeven, ze wilde hem graag hebben voor als ze 'Laura' speelt.
    Mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie!
      Gezellig hè om wat kipjes te hebben! Wel een beetje jammer dat het 3 haantjes en 3 hennetjes zijn. Onze kuikens waren gesekst, en zodoende hadden wij allemaal hennetjes. Ergens wel sneu, want je weet dat de haantjes allemaal afgemaakt worden terwijl ze nog maar een paar dagen oud zijn. Ze worden niet gebruikt voor de slacht oid. Gaan jullie de haantjes slachten?
      Ja mooie kleur hè, staat erg warm! En doordat de rest erg neutraal is springt 'ie er ook echt uit :-)

      Verwijderen
  9. Wat een geweldige foto's. Echt inspirerend.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo,
    Wat een gezellig verhaal met mooie foto's.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik wilde ook zelf zeep gaan maken, ik vroeg me alleen af of jij nog esterische olie toevoegt voor de geur of maak je 't neutraal en waar ruikt neutraal dan naar? Zit een beetje te stoeien met de geur..... Ben benieuwd wat je tips zijn...
    En nog van harte met je man!
    Liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilse, ik voeg er geen eth.olie aan toe, waarom niet: de massa is nog flink warm als ik het in de mal giet. De eth. olie vervliegt dan, dus heb je er qua geur (bijna) niets aan. Je kunt het mengsel wel flink af laten koelen en dan de olie toevoegen, maar ik heb daar verder dus geen ervaring mee! Wel oppassen dat het dan niet te koud wordt, omdat het dan op gaat stijven. Voor het wassen is het lekker zo, het ruikt van zichzelf al lekker zat (olijfolie). En als je geurende kokosolie erbij gebruikt dan ruikt het natuurlijk nog meer. Ik zat er wel over te denken om bijv. wat druppels eth. olie door m'n zelfgemaakte wasmiddel te doen, maar heb dat nog niet geprobeerd. Gewoon voor de frisse geur, nu ruikt de was neutraal/geurloos/buitenlucht ;-).
      Succes!!

      Verwijderen
  12. Dank je! Dat is inderdaad ook nog een idee, bij 't verwerken dan pas een luchtje toevoegen, wil er ook douchgel van makrn, maar de geur kan ik dan natuurlijk toevoegen. Wasmiddel maak ik nu nog van sunlight, ga ik dan misschien ook wel van deze zeep maken. Heb jij enig idee wat 't kost in vergelijking met bv Marseille zeep die je koopt? Bedankt he!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb gezocht naar m'n berekening maar kan 'm niet vinden. Het was in ieder geval goedkoper, dat weet ik nog wel.
      Succes!

      Verwijderen
  13. Wat een lief kleedje heb je gehaakt zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dankjewel voor je lieve reactie!
    Ja die dames maken er elke dag weer een strijd van... Nu legt één kip zelfs steeds haar ei ONDER het hok... Maar ja, je raad het al.. Nu willen de andere kippen daar natuurlijk OOK hun ei leggen!

    BeantwoordenVerwijderen