woensdag 2 april 2014

Moestuin-update en zwemmen

Hallo bloglezer/lezeres!

Afgelopen zaterdag hebben we (nouja eigenlijk vooral manlief) flink gezwoegd en gezweet in de tuin. Er moest nog een stuk omgespit worden, er moesten wat dingen zoals pluksla gezaaid worden, aardappels, uien en knoflook werden gepoot, en er werd alweer het nodige onkruid getrokken. 
Ook moesten de zaailingen overgepoot worden naar potjes, daar heb ik me o.a. over ontfermd. Ook heb ik nog wat andere dingen gezaaid, zoals wat koolsoorten en nog wat extra paprika en komkommer. Van de ca. 10 komkommer zaadjes waren er 2 opgekomen, dus we proberen het gewoon nog een keer. Ook nog wat paprika, daar waren 4 plantjes van opgekomen. Ik heb nu twee jaar achtereen in het najaar veel paprika gekocht en fijngesneden en ingevroren. Dat beviel zo goed, dat ik het dit jaar met eigen paprika's wil proberen. 
We waren zaterdag zo druk dat ik eigenlijk geen eens aan foto's maken gedacht heb.. 
's Avonds aten we een heerlijke zelfgemaakte pizza, dronken een glas Irish coffee (maar dan op z'n Italiaans) en hebben nog een film van de 'Love comes softly' serie gekeken. (Klik hier voor een lijst van alle delen uit die serie.)
En wat is het dan heerlijk dat na zo'n drukke dag de zondag volgt. 
Een dag van rust, kerkgang en tijd voor elkaar. 

Inmiddels staan de meeste plantjes er goed bij, tot nu toe hebben alleen een paar tomatenplantjes en een spitskooltje de verhuizing naar andere potjes niet overleeft. 


Gezellig zo hè ;-). De tomatenplantjes staan in de vensterbank. Vleestomaten volgen nog, die heb ik afgelopen zaterdag pas gezaaid. 
Helemaal links voor staat een bak waar ik zaterdag wat koolsoorten in gezaaid heb. De bak ernaast (midden voor) zit helemaal vol met petunia's. In het krat rechts voor zitten courgette, komkommer, paar spitskooltjes en pompoen plantjes. 
In de bak rechts achter zitten 4 paprika plantjes en een stuk of 8 meloen plantjes. Ik had zaadjes uit een meloen bewaard, we zijn benieuwd wat het worden gaat! So far so good :-)
In de bak links achter zitten wat kruiden plantjes en zaaisels.  


Petunia's


KruidenKomkommerplantje


Pompoenplantjes


Wat gaat het allemaal hard, vooral met dit weer! 


De eerste bloempjes zijn ook alweer gespot in de aardbeien. Hmm als deze temperaturen nog even stand houden.... :-)


De chrysanten gaan erg hard. Hopelijk komen er dit jaar weer zoveel mooie takken in, en kunnen we weer wekenlang genieten van de bloemenpracht :-) Zowel binnen als buiten! 


Ook m'n kruidenbad heeft zaterdag een opfrisser gekregen. Er stond inmiddels wat onkruid, en sommige kruiden waren flink uitgedijd dus heb ik het één en ander eruit getrokken. De lege stukken zullen nog aangevuld worden met o.a. basilicum, bieslook en rozemarijn. 
Heel de winter heb ik nog van de salie, tijm, bleekselderij en peterselie kunnen oogsten. 


En Pippi houd de boel maar mooi in de gaten. Ze mist niets.. Nouja niets.. Wacht, ik zeg het anders: zolang ze wakker is mist ze niets. :-) Echt een goeie waakhond (uche). 

Vandaag hebben we heerlijk van het prachtige weer genoten. Vanmorgen heb ik nog wat huishoudelijke klusjes gedaan, en eind van de morgen ben ik samen met Pippi richting m'n ouderlijk huis vertrokken. Voor Pippi altijd weer feest om daar heen te gaan, want daar heeft ze een maatje om mee te spelen :-)


Jut en Jul ( links Pippi, rechts Syrah)


We (mn jongste broertje, mn twee zusjes en ik) gingen met de honden naar een stuk langs de Nederrijn waar ze mogen zwemmen. Één tennisbal en twee honden, een geweldige combinatie :-) 


En ja, dat zwemmen is allemaal wel leuk, maar ook erg vermoeiend...  
De hele terugweg was Pippi 'bewusteloos', en ook nu ligt ze te ronken als een varken. 

Tot de volgende keer weer!
Liefs, MarikeOja PS: ik kan mijn lijst met blogs die ik volg niet (meer) plaatsen.. Heel vervelend, het is nu al twee dagen zo. Iemand die hier ook last heeft/had en/of weet hoe je dit verhelpen kan?!
Toegevoegd 3-4-'14: Het is gelukt! Ik kon ze niet allemaal selecteren en toevoegen, maar moest ze één voor één toevoegen en opslaan..... ( Een rotwerk!! maar ben lekker met de laptop buiten gaan zitten :-) )

12 opmerkingen:

 1. Leuk al die stekjes!
  Wat bedoel je precies met lijst met blogs niet meer plaatsen?? Bedoel je dat je de leeslijst niet meer ziet in je dashboard?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik kan mijn leeslijst niet meer op mijn blog krijgen. Je kunt je 'lijst met blogs' configureren, ik vink dan alle blogs aan die ik er op wil hebben, klik op opslaan, ik krijg de melding dat het opgeslagen is, maar uiteindelijk komt er niks te staan! Heel vervelend, heb het ook op de iphone geprobeerd, en met een andere internet browser maar niets helpt :-( Ik kan op mijn dashboard gelukkig wel alle blogs (en nieuwe berichten) zien, maar ik weet dat veel mensen via mijn blog op andere blogs gingen kijken, en dat kan nu dus niet. Grrrr ;-)

   Verwijderen
  2. Oké, ik snap 'm :). Deze vraag/opmerking heb ik inderdaad al bij meerdere gelezen. Hoop dat iemand je kan helpen!

   Verwijderen
  3. Ik heb ook een vraag gesteld via google, kreeg reactie dat veel mensen hier last van hebben, vooral ook op Engelse forums is er wel het e.e.a. over te lezen, maar niemand weet eigenlijk waardoor het komt geloof ik, een vaag probleem!

   Verwijderen
 2. Wat staat alles er al goed bij! Heerlijk veel groen.
  Leuke foto's van de honden, de pret straalt er vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het staat er erg mooi bij. En ik zag vanmorgen dat de meeste zaaisels van zaterdag ook al opgekomen zijn!! (vooral de kolen)

   Verwijderen
 3. Wat groeit alles al snel! Hier ook alles gister in grotere potjes gezet.
  En de honden hebben zo te zien genoten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en dan die warmte erbij, heerlijk! Groeizaam weer wat dat betreft!

   Verwijderen
 4. Wat een werk is dat toch hè...
  dat overplanten van kweekjes (verspenen).
  En best spannend...
  want het mislukt hier ook nogal eens.
  Zo leuk om bij jou te zien hoe het er aan toe gaat :-)

  Bij mij kregen plots alle pepers en paprikastekjes 1 of andere ziekte :-(
  Ze hingen allemaal slap en zijn zachtjes aan gaan rotten.
  Dus is hier alles ook weer opnieuw begonnen.
  Ieder jaar gaat het weer anders,
  maar dat houdt het een beetje spannend :-)
  Tuinieren is best een kunst,
  en we blijven AFHANKELIJK hè...

  Ik moet lachen...
  Bij ons is het niet anders dan bij jullie met overal bakjes en kweekjes voor de ramen :-)

  Ooo en die honden samen...
  Zo leuk om te zien!!!
  Je ziet ze gewoon lachen :-)

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Suzanne,
   Ja het is zeker spannend! Hoe snel het ook opkomt.. het kan ook heel snel weer voorbij zijn..
   En ja, we blijven afhankelijk! Het is God die de wasdom geeft!!
   Liefs, Marike

   Verwijderen
 5. Wat heerlijk zo al deze foto's, zo veel groen :) Geweldig

  BeantwoordenVerwijderen