maandag 4 maart 2013

Lentekriebels

Vlak voor we op vakantie gingen. knutselde ik nog even snel dit schort in elkaar. Ik trok het patroon over van een oud schort, en bedacht zelf hoe de zak moest worden. 
Het hing nog steeds aan de kast, want het was nog niet helemaal klaar. 
Ik vind 'm echt schattig geworden! 
En o,o.. Wat was/is de poes blij dat we weer thuis zijn.. Ze raakt niet uitgekroeld!! 
(natuurlijk helemaal niet vervelend haha!) Ze blijft steeds in de buurt, en sja.. als je dan even op staat om je kom koffie te halen die nog op het aanrecht stond, dan tref je dus zoiets aan.... 
En tja.. zou jij d'r weg kunnen jagen als ze je zo aan ligt te kijken? 
Ik dus niet.. :-)De kippen hadden goed hun best gedaan toen we weg waren.. Er lagen 18 nieuwe eieren in een bakje op het aanrecht (de buurman raapte ze).


En... tadaa.. de eerste hen is broeds!! Ze ligt op een nestje van 5 eieren. Ze had zelf drie eieren liggen ( ik denk nog 1 van een andere kip, er leggen steeds twee hennen in hetzelfde leg nest een ei), en we hebben nog twee verse eieren uit een andere leg nest erbij geschoven. We wisten niet precies of het kon, maar we hebben het er maar op gegokt. Ze zit er nog steeds op, en of ze uitkomen..... Spannend!!! 
M'n lief is eind van de maand jarig, dus het zou wel een leuk verjaardagscadeau voor hem zijn!


En o wee, kom niet te dicht in de buurt van de broedse hen als de haan het ziet... Want meneer de haan komt gelijk heeeeel hard aan gehold (erg koddig!) en houd de boel nauwlettend in de gaten..


En de rest van het harem volgt gewillig.. :-) Helaas voor de kippetjes is het binnenkort afgelopen met hun vrijheid.. We gaan bijna zaaien, en dan gaan ze in een ren ( die nog gebouwd moet worden). De groentetuin krijgt ook een hek, en de bedoeling is dat ze aan het einde van de zomer/ herfst weer los mogen scharrelen. 
( Ze eten anders ook alle bloemen kaal, en ook met het oog op de eventuele kuikentjes en onze alllllerliefste kat vind ik dat een prettiger idee )


Zo, dat was het weer voor vandaag! Straks even naar Zoetermeer om m'n nieuwe contract te tekenen. Joepie! Eindelijk weer aan de slag! Een poosje thuis zijn is leuk, maar ik hou erg veel van m'n werk dus ik zie er echt naar uit om weer aan de slag te gaan! (Thuiszorg)

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe! Geniet van het heerlijke voorjaarsweer! 
Groetjes, Marike

9 opmerkingen:

 1. Gezellig bericht, leuk schort.
  Ben benieuwd naar evt. kuikentjes...
  Groot gelijk dat je de kippen nu weer opsluit, daar zaai je toch niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!!
  Mooie foto's weer hoor...
  en wij gaan binnenkort ons eerste probeersel doen van het zaaien...we beginnen binnen met kleine kasjes (hier is de tuin nog niet in zicht door de sneeuw) en als het allemaal goed is opgekomen kan het de tuin in...
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Karin! Ja dat zal wel ja! Pfoe wat een sneeuw lag er! We hebben nu al een paar sla en andijvie plantjes binnen staan, mn man kon het niet laten en kocht een paar kleine plantjes. Die staan nu in de vensterbank :-)
   Spannend hè, of het zal lukken?! Vind ik in ieder geval wel :-)

   Verwijderen
 3. Wat geniet ik toch van jouw wonderschone foo's, dankjewel voor het delen! En gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit zo'n leuk berichtje! Geniet ik helemaal van. ben zo benieuwd of er wat uit die eieren komt. Houdt ons op de hoogte hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte! :-)

   Verwijderen
 5. Wat een heerlijk berichtje, en hele mooie leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen