zaterdag 19 juli 2014

Vakantie Scandinavië deel 7

Lofoten ( J-K-L op de kaart )

Het tweede weekend brachten we door op de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Wat is de natuur daar mooi zeg.. Kijk en geniet mee!
Een fotoblog deze keer.
Eland 


Mooie plek voor de lunch 
Uitzicht op de camping


De wolken rolden over de bergen onze kant op. Prachtig gezicht, leek een beetje op een lawine.


:-) Er moet ook af en toe gewassen worden.. En helaas had iemand (die de droger na ons wilde gebruiken..) de droger open gedaan, zodat het muntje verlopen was en we dus alles in de tent moesten hangen omdat het nog niet droog was.. Beetje jammer, want er was geen goede plek om het buiten te hangen. Dus dan het lijntje maar door de tent spannen.. De volgende dag was gelukkig alles droog :-)Op zaterdag gingen we opzoek naar een paar (ecologische) boerderijen. Dat was er zo leuk dat ik vergat foto's te maken. 
Op één van de boerderijen waar we kwamen verbouwden ze ook veel kruiden om daar zalf, zeep, etc van te maken. Je snapt wel dat ik dat reuze interessant vond :-)
Ze maakten kaas van melk van hun eigen geiten, en ze kochten ook nog koeienmelk waar ze ook kaas van maakten. 
We kochten een paar stukjes kaas op verschillende boerderijen, en waren gelijk platzak, want wat is het daar duur zeg! We betaalden voor een stukje van 1,5 ons 80 NOK = €10,- .....!


Ons prachtige plekje op de camping.. Vrijdag-zaterdagnacht stonden er nog mensen naast ons, maar vanaf zaterdagmiddag tot maandag stonden we daar alleen...
Wordt weer vervolgd..
Goed weekend!
Groetjes, Marike

3 opmerkingen:

 1. Wauw wat is het daar prachtig,heerlijk genoten zo te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat geweldig mooi weer zeg...
  Die luchten, de eilandjes, jullie kampeerplekje!!
  Geweldig!
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen