maandag 3 maart 2014

I proudly present..

.... Mijn deken! Zo, wat een project was dat! Boordevol met (stomme) foutjes, maar goed, dat is dan weer een les voor een volgende keer! Ik las ergens dat Amish vrouwen expres een foutje maken of erin laten zitten.. Dan worden ze niet hoogmoedig.. Nou.. Één ding.. Hoogmoedig hoef ik zeker niet te worden, haha. 
Inmiddels ligt de deken op bed, over onze nieuwe dekens. We hebben namelijk afgelopen januari wollen dekens gekocht, en aangezien het geen doen is om een dekbedovertrek er om heen te doen ( en het pas niet), slapen wij -heel ouderwets- onder een laken met de dekens erop. Onze deken ligt dus als bescherming tegen stof ( en een heeeele stoute hond...) over de wollen dekens heen. 
De wollen dekens zijn echt heeeerlijk, ik kan het iedereen aanraden! Wel is het elke ochtend weer een strijd om uit bed te komen, want het is zo behaaglijk warm! :-)





Inmiddels ben ik al weer lekker aan het nadenken wat ik nu eens zal maken. Zo'n deken kost erg veel tijd, maar aan de andere kant is het erg leuk om te doen.. Wordt vast wel vervolgd ;-)

***

Kijk eens wat ik gevonden heb... Oo nee zeg.. Je gaat het toch niet afpakken van me? Wat? Vind je dat vies in huis? Aaah toeeee... Mag ik het houden??!! Ik zal heeeeeel lief zijn... Asjeblieeeeeeeeft?



***

Zaterdag heeft manlief een stuk van de groentetuin omgespit. Ook hebben we vorige week al het e.e.a. voor gezaaid. 


Samen met Pippi, die heus de allerbeste bedoelingen heeft.. Ze helpt erg graag met spitten.. Vooral tussen de jonge aardbeiplantjes en zo.. ;-)


De chrysanten groeien al flink, leuk! 


En Pippi ook!!  



In de bak links achter zitten vooral groenten zoals pompoen, komkommer, tomaat, courgette. Vorig jaar waren we te laat met zaaien vonden we zelf. Veel dingen kwamen pas laat goed op gang. Alles staat bij ons buiten ( we hebben geen kas oid), dus dan hebben ze langer de tijd nodig om te groeien doordat het kouder is. 
In de bak rechts achter zitten vooral keukenkruiden. Leuk om eens een plantje cadeau te doen bijvoorbeeld. 
Rechts voor is een bak helemaal vol met... petunia's.. Tenminste.. Als ze opkomen ;-) Het is een experiment. Enne ja.. die bak vol.. Dat was het idee van manlief.... :-) 

Onderstaande zonsopkomst wil ik jullie niet onthouden.. Mooi hè! Ik heb de foto vorige week gemaakt.


Een fijne en goede week!

Groetjes, Marike

27 opmerkingen:

  1. Je deken is leuk geworden zeg.. daar kun je trots op zijn!
    mmm ik was van plan om van t jaar ook echt wat te zaaien... Ben toch nog niet te laat? Of zijn jullie gewoon heeeel erg vroeg? :P

    Lieve groet,
    Alberta

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welnee! Je bent helemaal niet te laat, wij zijn redelijk vroeg. En zoals bonen, sla, etc. hoef je pas in mei te zaaien.
      Dankje, ben er ook zeker wel een trots op :-) Alleen al dat ik 'm afgemaakt heb, haha ;-)
      Liefs!

      Verwijderen
  2. Dank je wel voor je fijne blogje. Mooi zonsopkomst! En hij mocht dat ding toch wel houden, Pippi?

    Knap van je dat Patchwork. Ik doe je het niet na. Wij hebben een schapenwollen dekbed. Is ook heel warm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja dat ding ( stuk slang) ligt ergens buiten in de tuin. Er zat allemaal zand in, en dat mag niet binnen :-)
      Dankjewel voor je compliment, Grace!
      Ja lekker is dat schapenwol hè!

      Verwijderen
  3. Een leuke blog heb je! Ik heb een paar weken geleden de zeep gemaakt die je erop hebt staan. Het is goed gelukt, het schuimt lekker. Vandaag heb ik er een beetje van gebruikt om afwasmiddel te maken.

    Ik moet ook nodig beginnen met zaaien van wat groenten.

    Groetjes Anita http://potjesenpannen.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Anita!
      Wat leuk dat het goed gelukt is! Ik heb juist afgelopen zaterdag weer een nieuwe lading gemaakt, wel zonder havermout want dat was lastig voor het wasmiddel maken vind ik.
      Hoe heb je de afwasmiddel gemaakt?
      Groetjes, Marike

      Verwijderen
    2. Hier zie je het recept voor afwasmiddel: http://potjesenpannen.blogspot.nl/2014/03/zelfgemaakte-afwasmiddel.html

      Ik maakte het ook zonder havermout.
      Trouwens een mooie deken. Wat een idee, wij hebben ook heerlijke wollen dekens. We doen er een dekbedhoes omheen maar het is niet ideaal.

      Groetjes Anita

      Verwijderen
  4. Wat is je deken prachtig geworden! En die 'foutjes' maken hem juist helemaal jou en exclusief. Niemand heeft dezelfde...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je compliment Jolanda! Je hebt helemaal gelijk, zoals mijn deken is er maar één :-)

      Verwijderen
  5. Nou zeg, ik weet niet wat ik mooier vind, die deken of de zonsopkomst :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg mooi, die patchworkdeken! En wollen dekens, tja, wij weten ook hoe moeilijk het is om daaronder vandaan in de koude morgen te stappen. Wij hebben oude legerdekens, ook 100% wol, over onze dekbedden gelegd. Heerlijk is dat. Een dekbed alleen was te koud, ik sliep er gewoon slecht van. Maar nu niet meer!
    Je hebt een prachtig uitzicht vanuit je huis hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik sliep eerst ook slecht van de kou, ik sliep heel licht, en was ook om de klipklap wakker. Ik had het vaak wel warm als ik insliep, maar 's nachts werd ik dan wakker van de kou. Nu heb ik daar totaal geen last meer van, zo fijn! Niks zo lekker om uitgerust uit bed te stappen!

      Verwijderen
  7. Oh, wat een prachtige quilt! Ik vind het heel knap!
    Ik heb pas een beginnetje gemaakt met lapjes knippen, mijn dochter van tien wil zo graag net als Laura Ingalls een lappendeken maken. Maar goed dat ik alle niet meer draagbare ruitoverhemden van manlief heb bewaard.
    Het was weer een gezellig verhaal, oa over jullie ondeugende Pippi... en mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goed idee zeg, van die overhemden! Nooit aan gedacht.
      Zo'n deken is een leuk project om mee te leren naaien! Leuk zeg, dat ze dat gaat maken!

      Verwijderen
  8. Oh, wat een mooie deken zeg! En nu ik je zaaisels zie.. Ik ga ook maar eens beginnen deze week!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een klus, die deken! Hij is prachtig geworden!
    Wat een lief hondebeest, ja, ondeugend zijn hoort erbij ;-)
    Wat zijn jullie al ijverig met voorzaaien. Wij hebben nog niets gedaan. Wel heeft mijn Farmer een deel gespit, maar verder...
    De onderste foto is schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ja ondeugd hoort er zeker bij.. Ze is druk bezig om de hondenmand op te eten, het is zo'n plastic mand, die we van de buurtjes kregen. Maar goed, zolang het de tafelpoten niet zijn.... :-)

      Verwijderen
  10. Wauw Marike, wat is de deken mooi geworden!! En die foutjes ach dat hoort erbij, niet alles hoeft perfect. Ik vind hem mooi! En zeker knap dat je hem hebt afgemaakt;-)
    En hihi wat is Pippi een boef!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Annemieke! Ik weet dat de foutjes erbij horen, maar ja, als je er zo lang aan gewerkt heb wordt je wel een beetje kritisch ;-)

      Verwijderen
  11. wauw he wat een prachtige deken,echt heel veel werk,knap hoor,en wat een super lieve hond heb je en wat prachtig zeg die zonsondergang echt heel mooi,fijne dag vandaag

    liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bedankt voor je lieve reactie, Suzanne!
    Doordat het zo'n grote lap is lag de deken regelmatig op de grond met het naaien.. En onze lieve hond dacht dat ik dat speciaal voor haar deed, dus die ging er eens lekker op liggen.. Dus 'k heb de deken gelijk maar gewassen, lekker fris!

    Ik vind het zelf erg lastig wanneer je het beste kan zaaien.. Vorig jaar zaaiden we eind maart, maar toen waren we met veel dingen zoals tomaten en pompoen redelijk laat. Pas tegen de herfst kwamen er veel vruchten aan, die helaas niet meer rijp werden. We zullen het afwachten, en anders zaaien we gewoon nog wat extra, dan was het een goede les!
    Liefs, Marike

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat gaaf je quilt! Echt mooi geworden. Eigenlijk moet je direct weer door he, want je leert zoveel van zo'n project. Maar ja, begrijpelijk dat je even niet zo'n groot iets meer wilt oppakken. Ik wil ook graag gauw weer starten met een quilt, heb alleen nog maar baby-formaat gedaan, maar wil nu 1 persoons doen. Zo leuk om alvast wat stofjes en kleuren te bedenken. Ik heb trouwens een berichtje geplaatst bij 'Onder de Knotwilg' of er ergens in mei/ juni of later plek is voor een broodbakworkshop....dus even afwachten maar. Veel succes met je zaaiwerk en wat een lieve hond zeg! Groetjes, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, Annemieke! Ja eigenlijk moet je gelijk weer door, en dat wil ik zelf ook. Maar nu eerst weer het zomerseizoen en ondertussen lapjes verzamelen en een patroon bedenken.. :-)
      Leuk, een 1persoons! Wordt die voor je zoon?
      Groetjes, Marike

      Verwijderen