maandag 18 november 2013

Dankdag 2013

Hallo bloglezers!

Het heeft even geduurd, maar nu ein-de-lijk weer eens een blogbericht. Ik denk dat het 'm ontbrak aan inspiratie om wat te schrijven. Ook druk geweest om een aantal half voltooide projecten nu eindelijk eens af te maken. 
Deze keer een foto post van onze thanksgiving maaltijd. We hebben het dit jaar wat uitgebreider gevierd, en heerlijk mogen eten van de rijke oogst uit eigen tuin. 
Wat zijn we gezegend het afgelopen jaar! We mochten verhuizen naar een prachtige plek, hebben een heerlijke groentetuin, de kipjes hebben alle ruimte om fijn te scharrelen, we zijn allebei gezond, enz! Dank U God, voor al deze zegeningen!

Een goede (werk)week toegewenst!

Groetjes, Marike


Pompoensoep in wording





Na de 2e rijs


Hmm!




Prachtig servies wat van mijn overgrootmoeder geweest is. 





Idee komt van pinterest

Soepterrine van de kringloop. €3,50.... :-) Past prachtig bij het servies.



Worteltjes met peterselie en sperzieboontjes


Aardappelgratin




Apple crumble met vanilleijs


17 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal mooi en verzorgd uit! Die broodjes zijn geweldig; wat een goed idee om ze in een springvorm te bakken!
    Mooi om zo dankdag te vieren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend mooi gedaan! Fijn weer wat van je te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. PRACHTIG! Mooie foto's met een zeer verzorgde maaltijd en inderdaad het brood...dat ziet er heerlijk uit! Blij weer iets van je te horen!
    Liefs Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Supermooi en wat ziet alles er overheerlijk uit! En je liefdeswortels zijn prachtig! <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, leuk hè die wortels :-) Ik zal al een beetje te mopperen dat ik de wortel niet uit de grond kreeg.. En na een beetje graven met m'n handen kwamen deze twee uit de grond!

      Verwijderen
  5. Wat een feest bij jullie aan tafel zeg! Oh heerlijk... Heb je de blog-smaak weer te pakken? ;) altijd leuk lezen bij een ander!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooi gedekte tafel en die wortels. ..
    Een mooi geschenk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een feestelijke dankdag wordt het zo, mooi om er zo extra aandacht aan te geven en stil te staan bij alles wat we dit jaar weer ontvangen mochten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou zomaar willen aanschuiven... Als je je stoofpeertjes wat roder zou willen hebben zonder heel erg veel gas te verstoken: Kook ze gaar, laat ze een nachtje staan en zet ze de volgende dag weer even op. Die tip kreeg ik van m'n moeder en mijn peren zijn echt dieprood. De uiteindelijke kleur verschilt denk ik ook wel per ras, maar volgens mij kun je alle peren wel rood krijgen zónder allerlei bijvoegsels. Als je het wilt natuurlijk, want ook minder rode peren zijn heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow, wat een prachtig blogje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je broodjes zien er heerlijk uit!! Kan je het recept eens plaatsen?

    Liefs,

    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die wortel is leuk! Ik heb genoten van je blog. Hoe is het met Pippi, de hond?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er heerlijk en prachtig uit! Ik had ook wel aan willen schuiven!

    Groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen