woensdag 17 juli 2013

Een rommelblogje

Maandagavond aten we verse pluksla met lenteuitjes en wat peterselie uit eigen tuin. Jam! We aten daarbij frietjes uit de oven, het recept wat wij gebruiken vind je hier(klikklik) op het blog van Annemieke van Eigenwijs, landelijk, geïnspireerd bloggen. 



Deze zomer wil ik graag nog zelf mayonaise en yoghurt gaan maken, zodat ik daarvan een dressing kan maken, met vers geplukte tuinkruiden er in.

*****

Weten jullie nog het dekentje wat ik haakte als kraamkado(klikklik) voor vrienden van ons?
Hier is het resultaat! Ik vind zelf dat het erg leuk staat.


*****

Onze kuikens hebben een nieuw plekje gevonden.. Eind van de middag springen ze er op, lekker in de laatste zonnestalen. En als de zon weg is gaan ze nog een poosje eten. 


Ze 'moeten' nu samen met de kip en haan in het hok 's nachts, en als het even kan ook nog op stok. 
Het is nu ik dit typ ook een lawaai van jewelste in het hok. 
Vanavond zijn 6 van de 7 kuikens uit zichzelf het kippenhok in gegaan!! Top!! We hebben ze de afgelopen drie avonden geholpen, maar toen ik net ging kijken zaten/lagen/liepen de meeste al in het hok, een aantal zelfs al op stok! Het op stok zitten valt nog niet helemaal mee met Karel en de kip. Karel(haan) vind het wel prima (alhoewel hij minstens 3 plekken in beslag neemt) maar mw. de kip is er nog niet helemaal van gediend. Gelukkig krijgt mw. de kip regelmatig een berisping van Karel als ze weer een kuiken heeft gepikt. En of het 'm nou is om de kuikens te beschermen, of dat hij de reactie van de kuikens te lawaaierig vind?!..Stel je voor dat je nachtrust verstoord wordt....
Maar het valt me nog niks tegen! :-) Ik hoorde/las weleens van die dood-pik verhalen, maar tot nu toe niets van dat al! 

Onder/naast het legnest groeien wat klaprozen. Het is er een beetje verwilderd, maar wij vinden dat mooi :-)


Ook mevrouw de kat heeft een nieuw plekje gevonden.. 






Haha! Vanaf dit paaltje kan ze prachtig het stukje land naast ons huis in de gaten houden. Het grappige is dat de bovenkant van het paaltje maar één vierkante decimeter is. Maar blijkbaar zit het lekker, en is het succesvol om daar naar een prooi te zitten loeren want ze zit er bijna iedere avond. 

*****

Vanavond nam ik nog wat foto's van onze pompoenen en courgettes. Om eerlijk te zijn dacht ik dat het niks ging worden dit jaar. We hadden ze naast het huis in het grind gepoot, omdat er geen ruimte meer was in de tuin. Maar het lukt! Er hangen al verschillende kleine courgettes en pompoenen in!









En nu afwachten tot ze groot genoeg zijn..!

Groetjes, Marike

11 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven en prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijke foto,s,en vooral van die kat,geweldig,ze zit er prachtig,ik kan mij niet voorstellen dat ze daar lekker op zit

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellig 'rommelblogje'!
    Jullie hebben heerlijk gegeten! En wat staat het dekentje mooi bij de wagen!
    Wat zijn de kuikens al groot! Erg leuk als ze zo op een rijtje zitten.
    Fijn dat de pompoenen en courgettes het zo goed doen! Het heeft ook wel een voordeel dat ze in het grind staan, zo blijft de grond langer vochtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar hebben we/ik nog geeneens aan gedacht, dat daardoor de grond langer vochtig blijft!
      Voor ons was een voordeel van het grind dat de vruchten dan niet op de natte grond kunnen hangen, zodat ze niet snel verrotten als het veel regent.
      Dus eigenlijk is het (op de arme grond na) eigenlijk een heerlijk plekje, ze hebben alle ruimte ook om te kruipen.

      Verwijderen
  4. Ik hou heel erg van rommelige blogjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat dekentje! Geniet je daar niet van? Dat iemand het echt gebruikt! Die poes zit daar echt te genotteren op dat paaltje. Zo kan hij ( of zij) alles goed in de gaten houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Is een zij :-) Enne, het is echt heel leuk als iemand het dan ook werkelijk gebruikt! Dat geeft heel veel voldoening! :-)

      Verwijderen
  6. nou rommelblogjes vind ik echt het leukste hoor, doe er maar meer van hihi, je hebt het geweldig voor elkaar, mens wat kan jij genieten , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  7. He, leuk je foto's van het dekentje! Enne, die courgettes tegen de loods zien er ook gezellig uit, leuk opgelost zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super leuk! Heerlijk om zelf te kweken en alles uit eigen tuin te kunnen eten!

    BeantwoordenVerwijderen