vrijdag 7 juni 2013

Buitenleven

Op het moment leven wij bijna fulltime buiten. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, gezien het weer. Jammer dat mijn laptop niet meer zonder z'n lader kan, anders had ik nu lekker in het zonnetje zitten typen. 

Eerst even een update van onze groenten!
Tomaten.. 
Kuche.. Ja het zijn er misschien wel wat veel.. En vooral omdat in bijna alle potten twee plantjes staan.. 



Bieten

Wortels

Pluksla

Aardbeien

Eerste maaltje verse pluksla!! :-)
 En nu GROEIT het als een trein, met dit warme weer, dus het zal veel sla worden de komende tijd, jammie!


We hebben nog veeel meer in de tuin, alleen staat dat nog niet op foto, omdat eerst het onkruid eens tussen de rijen uit gehaald moet worden (wat gisteravond al voor het grootste gedeelte gebeurd is). Want ja, ook dat groeit nu als een tierelier!

De kip zit nog rustig op haar nest. We dachten zacht piepen gehoord te hebben, maar ja, die andere acht kuikens piepen ook nog dat het een lieve lust is. Dus we wachten het maar gewoon geduldig (moeilijk) af!

Gisteravond hebben we de acht kuikens even los gelaten in de ren. De haan vloog er meteen op af, en deelde links en rechts wat tikken uit met zijn snavel. Dus hebben we de haan maar in z'n hokje gejaagd, zodat de kuikens even flink rond konden fladderen. Ben benieuwd hoe het gaat als ze echt bij elkaar moeten.  

Hekje maken voor de kippenren. 
Niet de benen van mijn man, maar van mijn broertje(17 jr). Hij logeert hier in de zomer, want hij doet vakantiewerk op het bedrijf waar mijn man ook werkt. In de weekenden zal hij (meestal) naar huis gaan.
 Hij is erg rustig, lacht veel, en vind alles prima. Gezellig! :-)

Woensdag kwam een lieve vriendin van mij. Helaas was de monchoutaart -van eigen recept- niet gelukt. Ik denk dat 'ie langer had moeten staan, want hij zakte uit. Nou ja, geen gestress: heb de roomlaag en de topping er af geschept en in een bakje gedaan. De bodem aan stukken gebroken, schep room/kers mengsel er op, en smullen maar! 't Smaakt natuurlijk hetzelfde, ziet er alleen niet zo netjes uit. 
Heerlijk op het bankje in de avondzon... 


En zo brengen we veel uurtjes buiten door. 
Genietend met een kop koffie op een tuinstoel in de zon. Luisterend naar en genietend van de kuikens die piepen, de haan die zo nu en dan eens flink van zich laat horen, getjielp van vogels, de geit van de buren die af en toe even naar de andere geit mekkert, gekoer van een duivenstelletje dat vaak op de rand van de ren zit, de wind die zacht door de bomen ruist. Eendenfamilies die langs gedobberd komen, papa en mama merel die af en aan vliegen om hun jongen te voeden. Gekwaak van de kikkers. De ezel van buren verderop laat ook regelmatig horen dat 'ie er nog is. Een koe die loeit. Groenten die je met de dag ziet groeien, bonen die ontkiemen. Wat is de natuur toch mooi. Ik kan er uren naar kijken, luisteren. 

Psalm 104: 24
Hoe groot zijn Uw werken, HEERE,
U hebt alles met wijsheid gemaakt,
de aarde is vol van Uw rijkdommen 

Een goed weekend toegewenst!
Groetjes, Marike



9 opmerkingen:

  1. Heerlijk om zo buiten te leven. Ik ben onder de indruk van je groentetuin. die van ons ziet er nog niet zo voedzaam uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik soms ook hoor, als ik bij anderen de foto's zie. Hun tomatenplanten.. De bonen.. haha! :-)

      Verwijderen
  2. Fijn blogje.
    Tomaten heb je toch niet gauw teveel, je kunt ze invriezen als puree of blokjes, heb je het hele jaar schik van. Voor de soep en de pizza... noem maar op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijke foto's en jah hier leven we ook graag buiten, zodra het even kan, ook al is het in onze kleine achtertuin het is zo zalig buiten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah! Genieten zeg! Eet er lekker van!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat staat jullie tuin er al goed bij! En tomaten heb je niet snel te veel hoor, net wat Jolanda zeg: je kan er na het verwerken het hele jaar van genieten!
    Gezellig dat je broer bij jullie is, en die taart ziet er juist leuk uit zo: weer eens wat anders dan een puntje: gewoon zeggen dat het zo hoort joh, dan wil iedereen het recept ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk is het nu buiten ja!
    En lekker, al die verse groeten!
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een rijkdom om zo van alles te genieten he.
    en dan zelf geteelde kroten,mjammie hoor

    groet van Hilda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bij ons zijn de komkommers ook geel geworden :-(

    BeantwoordenVerwijderen