woensdag 29 mei 2013

Vrije woensdag

Tja, als de bloemen buiten nog niet echt willen, zoeken we ze binnen wel op :-)
Even wat nieuwe hoekjes gemaakt, met wat roze erbij. Lekker zoet, lekker zomers!
- - -
Het petroleumstel is van mijn oma geweest. We willen er komende zomer wel een keer op koken, maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen. Ik moet er ook nog lonten voor hebben. 
Mijn vader koos dit uit toen ze na het overlijden van mijn oma spullen uit gingen zoeken. Ik heb het gekregen van hem, en daar ben ik erg blij mee. Ik heb niet zo zeer een herinnering aan het petroleumstel, maar het doet me altijd wel aan oma (en ook opa) denken. 
Ik vind het fijn om spullen in mijn huis te hebben die mij aan dierbaren doen denken. Dat vind ik veel leuker en specialer dan (dure) artikelen van woonwinkels.Kroontje en ringkussen van onze bruiloft. 
Ditzelfde kroontje doeg mijn oma ook op haar trouwdag, inmiddels al weer bijna 47 jaar geleden.


Het 'hoedje' van één van de bruidsmeisjes. Het was nog best lastig om iets leuks te bedenken. Uiteindelijk heb ik van tule en organza een grote bloem gemaakt op een klein rond schijfje. Aan dat schijfje heb ik toen ook een kammetje genaaid. Erg grappig. Hoofden bedekt, en toch iets anders als anders! ( en makkelijk met het opgestoken haar!)
Nu hangt het 'hoedje' aan het kammetje aan de lampenkap. 

Lazy, lazy cat!! 

 Ik ben van de week ook weer verder gegaan aan m'n patchwork deken(klik). 
Inmiddels zijn ook alle 4x4 stukken af. Nu is het hoogste tijd om naar de stoffenwinkel te gaan, want lakenkatoen hadden ze bij de winkel waar ik geweest ben niet. Daarvoor moet ik naar Sliedrecht. 
En dan moeten allen de groene vlakken (dat wordt wit katoen) met de paarse( dat wordt antraciet) hoekjes nog, zie patroontekening hieronder. 


Abacadabra.. Allemaal geheime code's.. Geintje! Dat is de volgorde van de stoffen. Ik wilde niet dat de 4x4 lapjes hetzelfde zouden worden. Wordt vervolgd!

Groetjes, Marike
4 opmerkingen:

 1. Terwijl de regen op de ramen tikt ben jij zo gezellig BINNEN creatief aan het zijn :-)
  Heerlijk!
  Wat een gezellige sfeer hebben jullie in je huis.
  HOME is where the heart is...

  Ik moet lachen om jullie poes,
  soms is het toch zo heerlijk om poes te mogen zijn :-)
  Zeker als het vrouwtje THUIS is en zo gezellig aan het rommelen is.

  Ik heb weer GENOTEN van al je GEZELLIGHEID en HUISVLIJT!

  DANKJEWEL lieve Marike,
  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hè, die oude spullen. Ik gebruik m'n oma's lepelrek. Niks bijzonders aan te zien, maar het idee alleen al. En haar petroleumstel staat bij m'n moeder in de bijkeuken. Heb ik al eens stilletjes naar gelonkt, maar nodig heb ik het niet dus ik houd netjes mijn mond. Trouwens, lonten kun je prima op internet bestellen. Zo uit m'n hoofd zeg ik: bij "De ouderwetse winkel" in Nijkerk.
  Ik heb trouwens ook jarenlang zo'n 'trouwhoekje'gehad. De spulletjes lagen uitgestald in een oud handwerkkastje (een erfenisje van iemand die naar het bejaardenhuis ging). Helaas, kindervingertjes en het Afrikaanse zonlicht zijn niet al te netjes ermee omgegaan. Ik heb alles nog, maar het ligt achter in een kast...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hè, die oude spullen. Ik gebruik m'n oma's lepelrek. Niks bijzonders aan te zien, maar het idee alleen al. En haar petroleumstel staat bij m'n moeder in de bijkeuken. Heb ik al eens stilletjes naar gelonkt, maar nodig heb ik het niet dus ik houd netjes mijn mond. Trouwens, lonten kun je prima op internet bestellen. Zo uit m'n hoofd zeg ik: bij "De ouderwetse winkel" in Nijkerk.
  Ik heb trouwens ook jarenlang zo'n 'trouwhoekje'gehad. De spulletjes lagen uitgestald in een oud handwerkkastje (een erfenisje van iemand die naar het bejaardenhuis ging). Helaas, kindervingertjes en het Afrikaanse zonlicht zijn niet al te netjes ermee omgegaan. Ik heb alles nog, maar het ligt achter in een kast...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oehh leuk! Dat petroleumstel staat hier ook nog op de verlanglijst! Lijkt me geweldig om een keer je potje op te koken ;-)
  Ben benieuwd naar je lapjesdeken.. Maar zo te zien heb je nog wel even werk!
  Heerlijk dat gefrut en genaai.

  Liefs,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen