maandag 27 mei 2013

Kippennieuws

We blijven maar aan het verhuizen met de kuikens! Afgelopen zaterdag zijn ze verkast naar het 3e geleende hok. De buurtjes hadden nog een konijnenren in de schuur staan die kapot was, dus hebben we die zaterdag naar onze tuin verkast en heeft manlief 'm gemaakt. Even onze schouders eronder gezet om de ren OVER het hek van de kippenren te tillen, want hij paste niet door het poortje. En toen mochten de kuikens voor de eerste keer naar buiten. Wat een feest! 

Even nog wat spinnenwebben eraf vegen.. 





Dat kat houd alles nauwlettend in de gaten... Gelukkig kan ze er niet bij komen! 
Het is echt weer voorjaar, ze probeert alles te vangen wat ze tegen komt.

Binnenverblijf (met een ondergepoepte voerbak)

Hai!


Rechts achteraan nog een deken erover tegen de wind.

Echt genieten! We hebben zaterdag allebei een tuinstoel erbij gepakt, en hebben een poos zitten kijken.

Ze doen een soort pakkertje: één kuiken vind een sprietje gras, zet het op een lopen en gelijk alle kuikens er achter aan, want iedereen wil dat sprietje hebben. Zondag ochtend stonden er twee kuikens allebei aan één kant van een sprietje te trekken, tot dat het sprietje brak.. :-) En ze allebei een eindje naar achter schoten..

De haan vond het maar zo zo. Hij dacht volgens mij dat het duiven of andere vogels waren die zijn eten kwamen stelen. Maar nu schenkt hij er bijna geen aandacht meer aan. Alleen zijn sommige kuikens een beetje eigenwijs, door bijvoorbeeld eten buiten de konijnenren weg te pikken, waar de haan ook staat te eten. En dat vind hij niet zo leuk. Ik denk dat ze dat nog leren moeten, de kippen pikken namelijk nooit eten weg voor de haan z'n snavel. (althans, onze kippen doen dat niet)


Onze haan heet trouwens Karel. We werden het nooit eens over een naam voor het beest, maar nu eindelijk hebben we wat. En het klinkt nog wel leuk ook. Het komt van Karel-met-de-houten-poot van (volgens mij) Pluk van de Petteflet. De kippen hebben nog (steeds) geen namen, maar misschien dat we ze namen geven uit de boeken van Annie MG Schmidt. Floddertje, Ibbeltje, Otje, Dolly(duif), Minoes, Aagje, Janneke, ...? 

Weten jullie er nog meer? Ik zoek er nog drie..

Ik vind het niet perse nodig dat kippen namen hebben, maar het kan wel handig zijn. Nu hebben we het steeds over: die dikke kip, die dunne kip, die mooie lichte, die lieve lichte, dat kleine zwarte, grote zwartje, dikke bruine, gewone bruine, bruinwit spikkel, dat donkere kuiken. 


- - -

En nog even nieuws vanuit het kippenhok:



We verwachten de kuikens zo rond 5 juni. 

Een fijne week toegewenst!
Groetjes, Marike


11 opmerkingen:

  1. Wat een leuk kippen nieuws, nu ik dit dan zo lees mis ik ze wel. (Hadden vroeger bij mijn ouders kippen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't is zo gezellig! Kan jij in je tuintje niet een paar kippen hebben? Onze kipjes(wyandottes) zijn klein, nemen met weinig ruimte genoegen, leggen niet elke dag een ei, erg gezellig en geen last van stank. Bij ons vorige huis hadden we een heel klein tuintje, zaten we helemaal ingebouwd, maar dat ging echt heel goed! (Zie de eerste post in het label kippen).

      Verwijderen
  2. Wat leuk dat er weer kuikens op komst zijn.
    Een heel gezellig blog om te lezen....
    Wat wonen jullie toch in een mooie omgeving...wat een uitzicht!!
    Tijdens de lunch zat ik ook een poosje naast ons kippenhok. Ik kan er ook zo van genieten om te zien hoe er gescharreld, gekakeld en gekraaid wordt.

    Een fijne week met hopelijk veel zonnige uurtjes!

    Liefs, Dieneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk is dat hè! En die verschillende geluiden die ze maken, kostelijk! :-)

      Verwijderen
  3. Gezellig kippenblog. Wiplala, Pippeloentje, Veronica zijn ook allemaal Annie MG. Smidt namen.

    Ik vind jullie sloten zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk hè kipjes, mijn kippen heten gewoon kip, maar er is er 1 zo`n bijdehand ding, die wordt henniepennie genoemd.
    gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De dames hebben het weer goed voor elkaar. Wij hebben er drie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha geweldig die kippen! Lekker dat ze nu buiten zitten! Leuk om zo een beetje totaalbeeld van je tuin te zien.. Geniet van het lekker weertje.

    Liefs Alberta

    Ps: van vind je van Jodocus? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Onze kippen hebben ook geen naam. Eén is er door de kinderen chicky genoemd. Alleen zijn ze het er niet over eens welke het is... Dat heb je met die doorsnee-legkippen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Onze kippen hebben ook geen naam. Eén is er door de kinderen chicky genoemd. Alleen zijn ze het er niet over eens welke het is... Dat heb je met die doorsnee-legkippen.

    BeantwoordenVerwijderen