maandag 10 juni 2013

Eiersalade

Zaterdagmiddag genoten we in het zonnetje van een boterham met eiersalade. 
Super snel gemaakt, en erg lekker. Ook lekker op een toastje of cracker.


Recept: 

5 gewone eieren of 7 krieleieren
2 afgestreken eetlepels yoghurt
2 afgestreken eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 bosui
paar augurkjes
bieslook en peterselie 
zout en peper

Eieren in ca. 8-10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken, en goed aflaten koelen. Gepelde eieren in kleine stukjes snijden of prakken. Mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, augurk, bieslook en peterselie toevoegen. De salade goed doorroeren. Bosui in dunne ringen snijden en toevoegen, evt. wat achterwege houden voor garnering. Op smaak maken met zout en peper.

NB. Ik gebruik altijd de quick chef van tupp. Ik doe alle ingrediënten (m.u.v. bosui) ongesneden in de quickchef. Grote augurken snij ik soms door de midden.  Verse kruiden ook eerst even hakken.


toegevoegd begin juli: Ik doe soms ook wat kerrie doorheen, naar smaak, niet te veel. 

5 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit zeg! Leuk! Ik ga je recept opslaan, thuis zijn ze er gek van.. :-) Gezellig je loge voor een tijdje.. En lekker genieten van het buitenweertje he!

    Liefs,
    Alberta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm! Dat is lang geleden dat ik dat gemaakt heb, kan ik best weer eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er lekker uit! Ga ik ook eens maken! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O, lekker. Dit ga ik morgen eten, dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt erg lekker. Een goed idee voor mijn lunch morgen.

    BeantwoordenVerwijderen