dinsdag 11 december 2012

Kerstsfeer..

Wat een donkere dagen hebben we af en toe! En wat is het vroeg donker! De kortste dag is bijna, rond 22 december is de kortste dag.. 

Maar binnen snort de gaskachel er rustig op los, en hebben we gezellig kaarsen en lampjes aanstaan. De kerst cd's had ik bij de kerst spullen bewaard, dus die liggen inmiddels op de cd speler.. Alleen kunnen we ze nog niet luisteren want de afstandsbediening is zoek geraakt, en die heb je echt nodig bij dit apparaat.. Balen! 

De hortensialijst frutselde ik vorige week in elkaar, na het idee van mijn lieve vriendin Alberta van Wonen Aan Boord)


(Leuk dat nep sneeuw... Elke keer als je langs loop kan je weer stofzuigen...)

De muren moeten nog behangen worden, en de schouw moet nog gestuct worden, er zit nu spachtelputz op wat geverfd is. En dat zit er niet zo netjes op. Ook zitten er hele donkere balken in de woonkamer, waardoor het snel donker  lijkt in huis. De balken worden binnenkort geschilderd, daar zal het echt van opknappen denk ik!

Vanmiddag ben ik lekker naar de markt geweest, en kocht daar een leuke lap stof. 
( En een krans, jute en lint, maar daar ga ik morgen mee aan de slag..)


Ik pakte mijn naaimachine, schaar en wat spelden erbij..


Ben even lekker aan het naaien geweest, een goed uur later was ik klaar, en nu staan deze twee leuke kussens te pronken op de bank!


Ik vind ze zelf erg leuk geworden! Lekker simpel en eenvoudig, gewoon, een leuke stof en dat is het! Ik had nog nooit ergens een rits in gezet, maar ik vind dat het best aardig gelukt is! 
O,o.. M'n moeder had me eens moeten zien stuntelen.. Ze had vast zoiets gezegd als: Dat komt er nou van als je nooit wil luisteren als ik iets wil uitleggen.. Ach ja, zo is het ook gelukt.. En de foto's heb ik net al even snel naar d'r gemaild.. :-) haha!

Ik zie bij andere bloggers ook erg gezellige kerst sferen langs komen, het is heerlijk om op al julli blogs te buurten! :-) En zo creatief als sommigen zijn! Echt leuk!

Warme groetjes, Marike

6 opmerkingen:

 1. prachtige kussens,wat een gezelligheid bij jou,geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi en wat ziet her er bij jou warm en gezellig uit! Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, bedankt voor jouw berichtje! En wat leuk dat je me gaat volgen! Ik moet eerlijk bekennen, met het hele blogger ben ik nog niet zo op de hoogte...ik schrijf, maar verder...hahaha, nu jij dus reageert moet ik eerst zoeken hoe en waar ik een bericht moet plaatsen! Ik zal me daar toch echt meer in gaan verdiepen...
  Wat jouw droom betreft: hou daaraan vast! Voor mij was deze droom/wens ook al iets van de laatste tien jaar...wij hebben in die tijd nog eerst een huis gebouwd (ik was toen 21) en in Duitsland gewoond, terwijl bij mij toen de wens al heel groot was om in Oostenrijk te wonen. Mijn man heeft zelf een paar jaar geleden aangegeven dat ook hij wel heel graag wil emigreren...en nu wonen we hier!
  Ik ga mijn best doen om de blogger een beetje uit te vogelen!!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marike, wat leuk dat ik je heb gevonden op je prachtige blog ! Ik vind de NAAM van je weblog ook zo mooi ! En toen ging ik lezen in je voorgaande berichten... Je woont nu in de Krimpenerwaard. Wat leuk, daar ben ik geboren en opgegroeid (Lekkerkerk). Wat woon je trouwens mooi en wat heb je het gezellig in je nieuwe huis, mijn complimenten ! Nu ben ik eigenlijk heel nieuwsgierig geworden WAAR je woont... Ik snap heel goed dat je dat niet op je weblog wil zetten hoor ! Hi hi... maar zo is een mens, ik zat maar te kijken of ik iets van herkenning kon vinden. Veel liefs en zegen, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We zitten alweer in het nieuwe jaar. Ook de spulletjes weer lekker opgeborgen?

  BeantwoordenVerwijderen