vrijdag 6 juli 2012

Eindelijk..

Gisteren heb ik eindelijk, vol trots, mijn Verzorgende IG diploma in ontvangst genomen!! 
Heerlijk, (voorlopig) niet meer naar school, niet meer de stress van (praktijk)leertaken die gemaakt moesten worden, geen toetsen meer.. Nu gewoon lekker aan het werk, heerlijk! Ik kan blijven werken op de werkplek waar ik al in dienst was, in de thuiszorg! 
Heere, dank U wel voor al deze zegeningen!!

En met het halen van mijn diploma betekend het (gelukkig) ook dat het wat rustiger gaat worden. 
Ik heb nu ook een ander contract gekregen, als leerling moet je een minimaal aantal uren werken. Ik ga nu 21-32uur werken, wat betekend dat ik zat vrije (mid)dagen over zal houden!

Wij hebben een aantal maanden geleden wat groenten in de tuin geplant. We hadden kant en klare plantjes gekocht bij een landwinkel. Eigenlijk hadden we er gewoon iets te laat over na gedacht, waardoor we geen tijd hadden om ze zelf te zaaien.. :-)
En van de week hebben we de eerste keer sla uit eigen tuin gegeten! Wat was dat heerlijk! En wat een voldoening gaf dat nu al, laat staan als je ze zelf gezaaid, opgepoot etc hebt!

Idee van mijn schoonzus, meestal staan ze op de tuintafel maar toen we op vakantie gingen hebben we alles bij elkaar gezet, makkelijker voor de buurvrouw als ze moest sproeien. En sja, we hebben ze eigenlijk nog niet terug gezet, wij vinden het ook wel handig zo :-) haha!

We moeten alleen wel creatief denken, want de kippen nemen al bijna de helft van de tuin in bezit.Beetje scheef :-) Peterselie, andijvie en bloemkool


De kat vond het veel te interessant, en liep daarom steeds voor de camera langs :-) Nou kat, jij mag ook op de foto hoor... ;-)

En de kippetjes??! Die groeien als kool! 
De eerste week zette mijn man de kippetjes elke avond op stok, maar inmiddels fladderen ze zelf op stok!
De katten vinden het nog steeds even interessant om naar te kijken, maar ze doen verder niets! ( Even afkloppen, zou mijn oma zeggen, haha! )


Nog even een foto van het cadeau wat ik van mijn man kreeg voor mijn diploma...
Deze stond al een poosje op mijn verlanglijstje, en ik was dus al dolblij toen ik alleen het inpakpapier al zag, haha! :-)


Ik wens jullie allemaal een goed en gezegend weekend, wat fijn dat het zulk stralend weer is!
Degene die een vakantie-blog-stop houden wens ik een hele goede en fijne vakantie toe, ik hoop dat jullie uit kunnen rusten van de dagelijkse beslommeringen en ook een fijne en goede tijd zullen hebben met jullie dierbaren!


3 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je diploma!
  En nu lekker alleen maar werken(ietsje minder) en genieten van meer middagjes vrij.
  Echt een mooie mijlpaal.
  De weegschaal vind ik heel mooi, kan me voorstellen dat je er blij mee bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Echt fijn voor je.

  Mooie foto's heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd, als de meiden wat groter zijn, wil ik ook graag zoiet gaan doen. Mooie weegschaal trouwens, ik heb allemaal rode dingen in mn keukentje, dus als je hem een keer wegdoet....;)

  BeantwoordenVerwijderen