tag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post4553593441496975236..comments2023-08-24T21:18:02.723+02:00Comments on Dagelijks Brood: KeukenwerkzaamhedenMarike http://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-26105442521381437502013-08-08T16:38:58.392+02:002013-08-08T16:38:58.392+02:00Jammer is dat hè! Dan ziet het er zo mooi uit, maa...Jammer is dat hè! Dan ziet het er zo mooi uit, maar dan valt het soms toch echt tegen qua smaak. Ik moet zeggen dat het nu wel de goede kant op gaat met m'n volkorenbrood :-)Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-50385846878574781662013-08-03T21:16:53.659+02:002013-08-03T21:16:53.659+02:00Ik bak ook wel graag brood, en wil het ook eens me...Ik bak ook wel graag brood, en wil het ook eens met rijsmandjes proberen.<br />Het ziet er vaak lekker uit, en het ruikt ook heerlijk, maar ik krijg het ook nog steeds niet voor elkaar om de perfecte smaak te krijgen...Willemienhttps://www.blogger.com/profile/00053594292858746277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-25204809856548759382013-08-03T10:39:22.832+02:002013-08-03T10:39:22.832+02:00klinkt lekker, Italiaans brood! Heb ik nog nooit g...klinkt lekker, Italiaans brood! Heb ik nog nooit gemaakt. Hoe maak je dat?Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-66519950039992463532013-08-03T10:36:36.289+02:002013-08-03T10:36:36.289+02:00Ik hoop het ook voor je! Bedankt voor je lieve rea...Ik hoop het ook voor je! Bedankt voor je lieve reactie!Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-38656515320987136882013-08-03T10:25:52.189+02:002013-08-03T10:25:52.189+02:00Haha, nou om eerlijk te zijn zitten vaak de gedroo...Haha, nou om eerlijk te zijn zitten vaak de gedroogde kruiden al ergens door voordat ik me bedenk dat ik dat ook gewoon vers uit de tuin kan halen.. xD Ik had vorig jaar alleen peterselie in de tuin, dus nu moet ik er echt om denken om even kruiden te plukken.<br />Peterselie gaat door veel gerechten zoals sla/salade, soep, aardappels, etc. Basilicum en tijm gaan door/over Italiaanse gerechten. Munt is voor de thee, salie gaat ook door Italiaanse gerechten. De kamille is voor thee, en ik heb ook kamille in olie staan om zalf mee te maken. Oost-Indische kers gaat over salades(en was ook voor de decoratie), en verder weet ik nog niet wat ik daar mee kan. Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-38992018715572356482013-08-03T10:11:57.372+02:002013-08-03T10:11:57.372+02:00Die is al een tijdje geleden verkocht, zoals veel ...Die is al een tijdje geleden verkocht, zoals veel andere kalven.. Jammer hè, maar ja een boer kan ook niet ieder kalf aanhouden natuurlijk!Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-40356432142269579032013-08-03T09:41:50.539+02:002013-08-03T09:41:50.539+02:00Ons huis staat in de verkoop en we hebben een huis...Ons huis staat in de verkoop en we hebben een huis op het oog met een tuin van 26x7 en als ik dan jouw blog zie geniet ik van wat je doet en hoop ik volgend jaar in dat huis te zitten met moestuin, bloementuin, en fruitstruiken en bomen, ga dus lekker door, ik geniet er van!!Tanjahttps://www.blogger.com/profile/06878882008927948025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-88014808126016731442013-08-02T21:58:20.311+02:002013-08-02T21:58:20.311+02:00Wat een heerlijk blogje: oogst verwerken, (wat een...Wat een heerlijk blogje: oogst verwerken, (wat een werk hé, maar ook wat een rijkdom!) prachtig mooie broden!!, en je kruiden staan er heel mooi bij! Bij ons groeit de oost-indische kers ook steeds de 'verkeerde' kant op :-) Ben benieuwd waarbij jij je kruiden allemaal gebruik? Ik heb hier ook allerlei kruiden staan, maar grijp op de één of andere manier toch steeds naar de gedroogde kruiden *Ü*Onder de knotwilghttps://www.blogger.com/profile/12450851191308736484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-5076425105703581152013-08-02T11:43:14.545+02:002013-08-02T11:43:14.545+02:00Je mist die kleine dagelijkse dingen van je dieren...Je mist die kleine dagelijkse dingen van je dieren. Ze zijn zo normaal, totdat ze er niet meer zijn. Dan mis je ze juist. Sterkte. <br /><br />Vroeger bakte ik wel brood, Italiaans met kruiden, heerlijk. Maar ik vond de broodjes wel duur in verhouding met supermarkt brood en als je weinig geld heb, moet je kiezen. Soms denk ik er over om het toch weer eens te doen. Wie weet als het minder warm is, dat ik het toch weer een keer ga doen, want ik vind het wel leuk...en lekker. Ingridhttps://www.blogger.com/profile/00279168695260594144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-86564910563721701382013-08-01T21:18:48.615+02:002013-08-01T21:18:48.615+02:00Jammer dat je geen oven hebt! En een broodbakmachi...Jammer dat je geen oven hebt! En een broodbakmachine? Ik vind het uit de oven wel lekkerder (vooral de korst), maar een bbm is alvast een begin :-) De geur van het zelfgebakken brood.. Heerlijk!Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-70076467471071121572013-08-01T20:47:51.365+02:002013-08-01T20:47:51.365+02:00Brood bakken heb ik een tijd op school moeten doen...Brood bakken heb ik een tijd op school moeten doen voor project, ik vond het altijd heel erg leuk en tegenwoordig zou ik ook heel graag willen bakken. Maar helaas is er nog geen echte oven. (zo'n klein oventje wat meer een gril is...)<br /><br />Elisahttps://www.blogger.com/profile/03814259075356036514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-47193621711973874592013-08-01T15:51:17.581+02:002013-08-01T15:51:17.581+02:00Ik had ze de vorige keren ook in een blik gebakken...Ik had ze de vorige keren ook in een blik gebakken, maar nu even met rijs-mandje, omdat ik die graag wilde proberen :-D Misschien moeten we wel gewoon wennen omdat we eerst lichter brood aten, met een deel bloem er bij.Marike https://www.blogger.com/profile/03776860914125944457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3861606624191979695.post-81468335999713334582013-08-01T15:42:31.861+02:002013-08-01T15:42:31.861+02:00He, marike, ik bak het volkorenbrood op dezelfde m...He, marike, ik bak het volkorenbrood op dezelfde manier. Met een poolish, maar bij mij lukt het prima. Ik doe het niet in een rijsmandje, maar gebruik een broodblik. Laatst heb ipv een 500 gr. een 750 gr. meel gebruikt en de overige ingrediënten aangepast. Was ook een prima brood. Fijne dag nog en ook een goed weekend!zeeuws knoopjehttps://www.blogger.com/profile/13954971996899184995noreply@blogger.com